20.04.2024

Меню сайту

 
     
                 
     
Календар
«  Грудень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Архів записів



Вітаю Вас, Гість · RSS 20.04.2024, 08:51

Головна » 2020 » Грудень » 04

Нещодавно відбулися вибори президента шкільного самоврядування, а сьогодні ми вже можемо говорити про певні результати. Дуже тішить, що наші діти проявляють ініціативність, щиру зацікавленість і прагнення змінити шкільне життя на краще. Вони створюють нову сторінку в літописі історії закладу.

Учнівське самоврядування стало важливою складовою шкільного життя. Воно поєднало дитячий колектив та адміністрацію школи в прагненні зробити Великосорочинську ЗОШ другим домом для наших учнів. Кожен школяр може взяти участь у житті школи своїми рішеннями, пропозиціями, активною позицією, посильною роботою, ідеями та ініціативами. Учнівське самоврядування покликане зробити позакласне життя учнів цікавішим та кориснішим і в цьому напрямку вже є перші кроки.

Учні школи долучилися до складання нових правил поведінки в навчальному закладі. Адже, якщо ти сам створив ці правила, то й порушувати їх не будеш. Також до цього процесу залучені й батьки учнів. Можливо, сумісна робота учнів, батьків та вчителів дасть свої плоди і будуть створені доскон ... Читати далі »

Просмотров: 216 | Добавил: clubnya4ok | Дата: 04.12.2020

Щороку учні нашої школи брали активну участь у ІІ етапі Всеукраїнської  учнівської олімпіади з української мови та літератури, у ІІ етапі Міжнародного мовно-літературного конкурсу імені Тараса Шевченка, у конкурсі імені П.Яцика.

Цього року, у зв’язку з карантином, всі олімпіади та очні турніри відмінено, а конкурс імені Тараса Шевченка вперше проводився онлайн 4 грудня. Учні відчули, як це працювати дистанційно. Звісно, хвилювалися, але старалися, відповідально поставилися до виконання завдань.

Бажаємо успіхів учениці 5-го класу Баховцевій Ніколь, учениці 6-го класу Бен Мохамед Софії, учениці 9-А класу Діденко Дарії, учениці 11-го класу Донченко Софії. А також надіємося на академічну доброчесність наших конкурентів та суддів.

Фото можна переглянути ТУТ.

Просмотров: 164 | Добавил: clubnya4ok | Дата: 04.12.2020

Щороку, 3 грудня, у світі відзначається Міжнародний день людей з інвалідністю, який проголошено Генеральною Асамблеєю ООН у 1992 році. Відзначення цієї дати спрямоване на посилення уваги до проблем інвалідів, захисту їх гідності, прав і благополуччя. Цей день є нагадуванням людству про його обов’язок виявляти турботу і милосердя до людей з особливими потребами.

 У нашій школі теж не забули про Міжнародний день людей з інвалідністю. На дошці оголошень члени шкільного самоврядування розмістили інформацію про цей особливий день. Діти закликали однолітків не бути байдужими до людської біди, горя, розпачу і творити добро.

Інвалідність – це не вирок. Люди з інвалідністю стають повноцінними і високо ефективними членами суспільства, відмінними фахівцями, соціально активними і життєствердними людьми, які надихають багатьох, в тому числі і абсолютно здорових членів нашого суспільства.

Фото можна переглянути ТУТ.

Просмотров: 159 | Добавил: clubnya4ok | Дата: 04.12.2020

Щорічно в Україні, з 25 листопада по 10 грудня, проводиться Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства», яка з 1991 року підтримується міжнародною спільнотою. В рамках цієї програми та антибулінгової програми, що діє в нашому навчальному закладі, практичний психолог Фесенко М.В. провів інтерактивне заняття з учнями  5-х класів «Стоп булінг». Він розповів учням про види насильства: фізичне, психологічне, економічне. Також Микола Вікторович розповів про те, що потрібно робити у випадку булінгу, куди звертатися по допомогу у випадку проявів насильства та як вберегти себе від його проявів.

Метою даного заняття було привернення уваги до цієї проблеми у суспільстві та попередження негативних явищ, що можуть призвести до насилля або спровокувати його вчинення, формування учнівської свідомості та толерантності.

В ході заняття були виконані різноманітні вправи: «Клубок», «Лото», «Рука допомоги», «Відкриваємо серце одне одному» та переглянуто відео-ролик «Камінь-ножиці-папір».  Вони покликані допомогти розвитку взаємоповаги, позитивного ставлення одне до одног ... Читати далі »

Просмотров: 178 | Добавил: clubnya4ok | Дата: 04.12.2020

ВІЛ та СНІД – це одна з найактуальніших проблем світу. Нею переймаються мільйони людей, адже не варто забувати, що ця хвороба смертельна.

Щорічно, 1 грудня, відзначають Всесвітній день боротьби зі СНІДом. Мета його –  привернути увагу суспільства до цієї хвороби. В Україні, станом на початок 2020 року, проживає понад 250 тисяч ВІЛ-інфікованих людей. Символом боротьби зі СНІДом стала червона стрічка, яка була запропонована у 1991 році американським художником Франком Муром. Вона означає: «Я знаю про проблему ВІЛ/СНІДу і я не байдужий до неї».

До Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом у нашій школі була представлена інформація для ознайомлення про це смертельне захворювання. Для одних дітей ця інформація виявилася новою, а для інших – дала змогу пригадати знання, отримані раніше. Учні 7-го, 8-Б та 11-го класів переглянули презентацію «ВІЛ/СНІД. Ти повинен це знати!», а також пограли в гру «Правда чи фейк про ВІЛ/СНІД», яку провела педагог-організатор Горобець Н.А. Діти ознайомилися з інформацією про  СНІД: шляхи передачі, профілактику, та зрозуміли в який спосіб не передається небезпечне захворювання, а також – що повинно занепокоїти у зміні стану здор ... Читати далі »

Просмотров: 179 | Добавил: clubnya4ok | Дата: 04.12.2020