29.03.2024

Меню сайту

 
     
                 
     
Календар
«  Грудень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Архів записів



Вітаю Вас, Гість · RSS 29.03.2024, 14:56

Головна » 2020 » Грудень » 4 » Шкільне самоврядування діє
15:36
Шкільне самоврядування діє

Нещодавно відбулися вибори президента шкільного самоврядування, а сьогодні ми вже можемо говорити про певні результати. Дуже тішить, що наші діти проявляють ініціативність, щиру зацікавленість і прагнення змінити шкільне життя на краще. Вони створюють нову сторінку в літописі історії закладу.

Учнівське самоврядування стало важливою складовою шкільного життя. Воно поєднало дитячий колектив та адміністрацію школи в прагненні зробити Великосорочинську ЗОШ другим домом для наших учнів. Кожен школяр може взяти участь у житті школи своїми рішеннями, пропозиціями, активною позицією, посильною роботою, ідеями та ініціативами. Учнівське самоврядування покликане зробити позакласне життя учнів цікавішим та кориснішим і в цьому напрямку вже є перші кроки.

Учні школи долучилися до складання нових правил поведінки в навчальному закладі. Адже, якщо ти сам створив ці правила, то й порушувати їх не будеш. Також до цього процесу залучені й батьки учнів. Можливо, сумісна робота учнів, батьків та вчителів дасть свої плоди і будуть створені досконалі, доступні і ліберальні правила поведінки в школі.

Зараз продовжують формуватися шкільні міністерства. Кожний бажаючий учень 5-11-х класів може запропонувати свою кандидатуру для роботи в Міністерствах спорту, здоров’я, екології та праці, освіти, внутрішніх справ, інформації. В кого є наснага, бажання, ентузіазм і творчий потенціал, може проявити себе як помічник міністра, а можливо й очолити міністерство.

Також, удосконалюється «Положення про учнівське самоврядування» та «Положення про заохочення учнівських ініціатив». Актив школи та старости класів фактично формують умови своєї подальшої діяльності. На даний час вже створена структура учнівського самоврядування.

Активно включився в роботу й новообраний президент. Він реалізує свої передвиборчі обіцянки, особливо ті, що стосуються покращення дозвілля школярів. Нещодавно, у фойє 3-го поверху було встановлено тенісний стіл, щоб учні долучалися до спорту, розвивали влучність, спритність і координацію рухів та просто весело і змістовно проводили вільний час. Нову сітку, набір ракеток та тенісних м’ячиків подарував Владислав та оголосив про проведення турніру з настільного тенісу в переддень Святого Миколая на приз президента школи. Також, він проявив ініціативу щодо обладнання інших локацій для розваг учнів на перервах та в позаурочний час. Запропонована ним для створення в актовому залі мультзона, вже діє. Всі бажаючі учні та працівники школи можуть на великих перервах переглянути улюблені та захоплюючі мультфільми (з дотриманням соціальної дистанції, використанням масок та інших антикоронавірусних заходів). Медіа контент (Мегого Преміум) надав особисто президент. А в холі першого поверху запропоновано створення музичного майданчика, у фойє другого поверху – ігрової зони. Дирекція школи схвалила ініціативу президента і вже на наступному тижні музична зона почне діяти, а щодо обладнання ігрової зони, учнів нашої школи, найближчим часом, очікує приємний сюрприз.

Пропозиції учнівського самоврядування та її президента співпали з планами дирекції в напрямку трансформування шкільної бібліотеки. Заплановані роботи по перетворенню бібліотеки в сучасний інформаційний центр, своєрідний освітній Хаб, який поєднає в собі інформаційну, освітню, розвиваючу, культурну, виховну та дозвіллєву функції. Найближчими днями буде розгорнута локальна мережа Інтернет та встановлено комп’ютери в читальному залі.

Прямо зараз, в школі, з ініціативи учнівського самоврядування, проводиться міроприємство «Створи собі святковий настрій», в рамках якого учні прикрашають свої класні кімнати у новорічно-різдвяному стилі. Також, враховуючи карантин, було прийняте рішення про трансформацію традиційних новорічних святкувань у створення інтернет-шоу програми, яка включатиме окремі локальні номери та виступи від кожного класу, які учні 8-х класів перетворять, з допомогою вчителів, в загальношкільне Інтерент-дійство. А ще, волонтери-аніматори спробували свої сили в роботі з учнями початкової школи під час перерви (можливо, це стане початком їх педагогічної кар’єри і вибору професії) і є надія, що ця ініціатива приживеться в стінах нашої школи та полегшить роботу вчителям-початківцям і принесе радість і організованість в проведенні найменшими учнями дозвілля. В недалекій перспективі, за ініціативи президента, школа планує долучитися до проведення Всесвітнього Дня чаю.

Всі ініціативи учнівського самоврядування і його очільника дирекцією школи ретельно розглядаються, підтримуються і втілюються в життя в надії на те, що плідна спільна діяльність зробить більш комфортним і конструктивним перебування дітей в стінах нашої школи.

Переглядів: 215 | Додав: clubnya4ok | Рейтинг: 5.0/9
Всього коментарів: 0