26.04.2024

Меню сайту

 
     
                 
     
Календар
«  Березень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Архів записів



Вітаю Вас, Гість · RSS 26.04.2024, 06:56

Головна » 2021 » Березень » 16 » Звіт Тижня трудового навчання, образотворчого мистецтва і музики
15:10
Звіт Тижня трудового навчання, образотворчого мистецтва і музики

План Тижня трудового навчання, образотворчого мистецтва і музики.  

Трудове виховання підростаючого покоління – одна з основних складових у формування особистості нової людини. Людина розвивається духовно  і фізично тільки в праці. Без праці людина деградує.

Трудове навчання – процес залучення школярів до різноманітних педагогічно організованих видів суспільно корисної праці та прищеплення загальних умінь і навичок, які будуть  необхідні у повсякденному житті учнів.

З 9-го по 12-те березня у нашій школі проводився тиждень трудового навчання, образотворчого мистецтва і музики.

9 березня,  у фойє школи була організована виставка учнівських робіт, які виготовлені учнями нашої школи на уроках і в позаурочний час.

Активними були: Мельничук Людмила, Корж Анастасія (5-А клас), Дорош Олена, Кузнівенко Іванна (5-Б клас), Улізько Марина, Борисенко Анастасія, Донченко Олександра, Тимошенко Катерина, Панасюк Анастасія, Ворохоба Тетяна, Цибанова Марія, Вернигора Альона (7-й клас), Циб Анастасія (8-А клас), Ромашко Валерія (8-Б клас), Наконечна Єлизавета (9-А клас).

Щиро дякуємо всім учасникам, які прийняли активну участь у виставці і продемонстрували свої вміння і майстерність.

Також, цього дня, між учнями відбувся «Турнір знавців музики», де учні змагалися в кмітливості, ерудиції, знанні композиторів, музичних творів. У напруженій боротьбі перемогу здобула команда 5-А класу «Дружні нотки».

Наступного дня відбувся конкурс на краще пришивання ґудзиків для дівчаток. Свою майстерність показали учениці 5-А класу Мельничук Людмила, Тараненко Анастасія, Малюк Євгенія, Волосій Олександра, Зензін Валерія; 5-Б класу Кузнівенко Іванна, Дорош Олена; 6-го класу Демченко Альона, Гафарі Ельназ.  Всі учасниці отримали призи за вправність і майстерність, «перемогла дружба».

11-12 березня для учнів початкових класів проводились музичні перерви, де учениці 10-го класу, активісти учнівського самоврядування, Терешонок Вероніка та Коряк Катерина організовували та виконували, разом з дітлахами, веселі руханки.

Учні 5-11 класів брали участь у «Караоке на перервах». Перемогли учениці 11-го класу Радченко Катерина і Дербаль Марія з піснею «Фортепіано», Оглу Леонід (6-й клас) з піснею «Ой чому ж ти мамо, посивіла рано» та квартет учениць 5-А класу у складі Мельничук Людмили, Зензін Валерії, Тараненко Анастасії, Малюк Євгенії з піснею «Червона калина».

В українському народному костюмі втілилася історична доля народу, його культура і традиції. Національний одяг зберігає в собі особливості різних культурних епох, тому він є одним з найважливіших історичних джерел вивчення культурних особливостей українського народу. Про красу та самобутність українського одягу дуже точно сказав Ілля Рєпін, порівнявши українок з парижанками: «Тільки малоросіянки та парижанки вміють одягатися зі смаком! Ви не повірите, як чарівно одягаються дівчата… Це дійсно народний, зручний і граціозний костюм. А які дукати, моністи, головні убори, квіти! А які обличчя! А яка мова! Просто краса, краса і краса!»

12 березня  в школі відбувся огляд-представлення старовинних українських національних костюмів села Великі Сорочинці. Свої костюми презентували: Радченко Катерина (11-й клас), Гриценко Єлизавета (10-й клас), Величко Вікторія (9-А клас), Бувалець Каріна (9-Б клас), Дерев’янко Ольга (8-А клас), Кондратенко Руслана (8-Б клас).  Дівчата виходили на сцену вбраними в українські костюми, продемонстрували їх і змістовно розповіли про кожен елемент цього чудового одягу та його історію.

Переглядів: 486 | Додав: clubnya4ok | Рейтинг: 5.0/6
Всього коментарів: 0