26.04.2024

Меню сайту

 
     
                 
     
Календар
«  Березень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Архів записів



Вітаю Вас, Гість · RSS 26.04.2024, 01:17

Головна » 2021 » Березень » 10 » Тиждень історії, правознавства та географії
14:59
Тиждень історії, правознавства та географії

«Хто не знає свого минулого, той не вартий майбутнього, хто не відає про славу своїх предків, той сам не вартий пошани», – цей безсмертний вислів М.Т. Рильського, відомий, напевно, кожному українцеві. Дійсно, важко переоцінити роль історичних знань для життя людини, адже, саме досвід минулого сприяє формуванню свідомої особистості, яка здатна орієнтуватися в сучасних політичних та соціокультурних процесах. На сучасному етапі нагальною потребою є виховання у школярів активної громадянської позиції, рис патріотизму, релігійної та національної терпимості, що неможлива без поширення правових та історичних знань. Тому, в нашій школі ведеться активна робота з метою залучення підростаючого покоління до пізнання історичного минулого людства та надбань сучасної правової науки.

З 1 по 5 березня у школі проходив тиждень історії та правознавства.

У вівторок, 2 березня, для учнів 6-го класу відбулася демонстрація відеофільму «Сім чудес світу». Учні дізналися багато цікавих фактів про те, коли і де були створені чудеса світу. А також, здійснили віртуальну екскурсію до «Великого Китайського муру».

З метою формування правової культури учнів, відбувся перегляд відеороликів «Конвенція про права дитини», «Декларація про права дитини» з обговоренням. Діти показали високий рівень розуміння важливості та необхідності дотримання всіх прав.

Учні 11-го та 10-го класів ретельно готувалися до гри «Дебати». В фіналі зіграли дві команди десятикласників. «Уряд» та «Опозиція» дискутували на вибрану сліпим жеребом тему «Соціальні мережі в Інтернеті – життєво необхідні». Переконливі аргументи, цікаві запитання, жвава дискусія, принесли масу емоцій та сподобалися всім: журі, глядачам, а особливо гравцям. З невеликою перевагою перемогла команда «Опозиція».

Кожна людина має своє коріння. Гармонійно розвинену особистість не можна уявити без глибокого усвідомленого почуття національної гідності. Всі ми, вся наша велика шкільна родина, живемо історією своєї батьківщини, свого краю, свого роду. Людина лише тоді стає активним членом суспільства, коли досконало знає свою історію.

Фото можна переглянути ТУТ.

З планом тижня історії, правознавства та географії можна ознайомитися ТУТ.

Переглядів: 212 | Додав: clubnya4ok | Рейтинг: 4.5/6
Всього коментарів: 0