29.03.2024

Меню сайту

 
     
                 
     
Календар
«  Листопад 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Архів записів



Вітаю Вас, Гість · RSS 29.03.2024, 11:35

Головна » 2021 » Листопад » 19

В Україні у неділю, 21 листопада, відзначали День Гідності та Свободи. Його встановлено згідно з Указом Президента від 13 листопада 2014 року на честь початку цього дня Помаранчевої революції 2004 року та Революції Гідності 2013 року.

З нагоди цієї знакової події  в усіх населених пунктах України відбувалися меморіальні заходи. Наш  ліцей також провів ряд виховних годин та тематичних бесід до цієї теми. Під час заходів учні  усвідомлювали, що це особлива дата для кожного свідомого українця, для кожного справжнього патріота, адже саме в цей день найгостріше відчувається сила єдності та безмежна гордість за те, що наша Батьківщина багата на справжніх героїв з великим серцем і високим духом,  спроможних захистити національну свободу та боротися за щасливе майбутнє прийдешніх поколінь. Низький уклін всім захисникам української державності, які  назавжди  залишаться в пам’яті народу та будуть гідним прикладом ... Читати далі »

Просмотров: 160 | Добавил: clubnya4ok | Дата: 19.11.2021

Наше село славиться багатьма відомими людьми. Одним із таких є наш земляк Володимир Михайлович Ажажа. Він народився 19 листопада  1931 року в селі Великі Сорочинці. Володимир Михайлович - український фізик зі спеціальністю матеріалознавство, технологія металів. Доктор фізико-математичних наук, професор, член-кореспондент,  академік НАН України, лауреат Державної премії УРСР в галузі науки і техніки, директор Інституту фізики твердого тіла, матеріалознавства та технологій Національного наукового центру «Харківський фізико-технічний інститут» Національної академії наук України.  
Досліджував раф
інування металів за допомогою фізичних методів, вивчав проблеми вакуумної та надвисоковакуумної металургії, фізики й матеріалознавства чистих і надчистих металів,  надпровідникових і напівпровідн ... Читати далі »

Просмотров: 146 | Добавил: clubnya4ok | Дата: 19.11.2021

19 листопада ліцей відвідали поліцейські – офіцер поліції нашого ОТГ Богомаз Дмитро Сергійович та капітан поліції Ромоданівської ОТГ Лубенець Павло Валерійович. Вони познайомилися з учнями школи та розповіли їм про правила дорожнього руху. Багато приємних емоцій принесло фотографування в  бронежилетах, шлемах, приміряли світло відбивні жилети, поліцейську форму. Працівники також продемонстрували дітлахам спецзасоби та дозволили їм посидіти в поліцейському автомобілі.

Після знайомства з поліцейськими, старшокласники прослухали бесіди про шкоду наркотичної, алкогольної та тютюнової залежності. Особливе враження мали розповіді про хвороби, які трапляються після вживання наркотиків та куріння електронних сигарет.

Поліцейські побажали учням дбати про своє здоров’я та ніколи не порушувати правил поведінки.   

... Читати далі »

Просмотров: 140 | Добавил: clubnya4ok | Дата: 19.11.2021

З метою запобігання травматизму внаслідок дорожньо-транспортних пригод та привернення уваги молоді та педагогічних працівників до правил поведінки на дорогах, 19 листопада 2021 року заплановано провести Національний урок з безпеки дорожнього руху „Безпечна дорога додому".

Сьогодні вчителі та учні  ліцею приєдналися до „Єдиного національного урокуˮ, провівши урок з основ безпеки дорожнього руху та попередження травматизму внаслідок дорожньо-транспортних пригод. Вихованці 5-11 класів ознайомилися з  методичним посібником „Безпечна дорога додомуˮ, який у простій, доступній, ілюстрованій формі пояснює правила поведінки пішоходів (витяг із законодавства), надає рекомендації до використання (носіння) світловідбивних елементів заради безпеки на дорозі, а також основи страхування життя, здоров’я та майна у разі ДТП доступною для дітей мовою. А також, переглядали короткі тематичні відеоролики, що стосуються різних аспектів безпеки дітей на дорозі. Грали в ігри, під час яких обговорювали правила поведінки на дорозі. Початкові класи переглядали казку про правила дорожнього руху, відгадували загадки про дорожні знаки, обговорювали ситуації, які можуть трапитися на дорозі. Діти ділилися на команди, виконували різні завдання, закріплювали знання та пізнавали нове.  Організовували конкурси капітанів, знавців знаків, регулювальників, малювали малюнки. Розбирали різні ситуації, які можуть стати причиною ДТП, та вкотре перечитували  правила поведінки на дорозі як в ролі пішохода, так і велосипедиста. Діти зрозуміли важливість дотримання ПДР для життя і здо ... Читати далі »

Просмотров: 144 | Добавил: clubnya4ok | Дата: 19.11.2021

16 листопада відзначається Міжнародний день толерантності, запроваджений у зв’язку із ухваленням ЮНЕСКО у 1995 році Декларації принципів терпимості, в основу якої закладено положення, проголошені в Загальній декларації прав людини.

Толерантність – це повага до людської індивідуальності, визнання основоположних прав і свобод людини та громадянина, прийняття та правильне розуміння різноманіття культур та форм самовираження.
Учні ліцею з класними керівниками,на виховних годинах провели бесіди: "Толерантність це...", ''Толерантність:ти і я'', "На якого казкового героя я хочу бути схожим",  "Розмова в дружньому колі", гру "Я, ти, ми". Колаж "Планета Толерантності", тест "Чи толерантна ти людина". Створили дерево толерантності. Визначили ознаки толерантної та інтолерантної людини. Переглянули презентацію. Обговорили притчі та розіграли різні ситуації. Розкрили поняття ''толерантність'', заповнюючи кросворд, розглянули принципи толерантності, типологізацію толерантності за соціальними сферами життя,  створили портрет толерантної особистості.

Фото можна переглянути ТУТ

Просмотров: 116 | Добавил: clubnya4ok | Дата: 19.11.2021

Яка ще птаха має своє персональне свято? Чому саме день Синички?
Тому що синичка - божа пташка. З давніх пір 12 листопада відзначався день Синички, тобто, день зустрічі зимуючих птахів.
Учні нашого ліцею ніколи не забувають про наших менших друзів - пташок. Щороку майструють для їх годівнички та підсипають корм, таким чином знайомляться з різними пташками, вивчають їх різновиди та спосіб життя.  Не забули  про синичку і цього року. Разом з педагогом-організатором Солод Світланою Олександрівною вихованці малювали синичок, розгадували загадки, грали в гру "Я маленька пташка", годували синичок крихтами хліба.
Фото можна переглянути ТУТ

Просмотров: 115 | Добавил: clubnya4ok | Дата: 19.11.2021

Щодо походження оригамі є деякі розбіжності, але напевно можна сказати, що розвинулось оригамі саме в Японії. Спочатку це була забавка переважно для дітей, доки Йосідзава Акіра не додав нові технології, такі як мокре складання та система зображення отримання фігур, що отримала назву система Йосідзави-Рендлета. З 1960-х мистецтво оригамі почало активно поширюватись у всьому світі, з'явилися такі напрями, як модульне оригамі, кірикомі, чисте оригамі.

Оригамі — мистецтво складання паперу. Метою цього мистецтва є створення витворів шляхом використання схеми геометричних згинів і складок. Термін оригамі відноситься до всіх типів складання паперу, а не тільки японських зразків.

Вихованці нашого ліцею не забули про Всесвітній день оригамі та з радістю використали техніку оригамі, таким чином  продемонстрували свої вміння та навички.
Фото можна переглянути ТУТ

Просмотров: 96 | Добавил: clubnya4ok | Дата: 19.11.2021

 Шановні працівники сільського господарства!

Щиро вітаємо Вас з професійним святом! Це день усіх, хто розумом і натрудженими руками, серцем і душею, щодня долучається до важливих аграрних справ. Це свято дбайливих господарів, незалежно від форм власності та господарювання.
Воно воістину всенародне, адже від результатів Вашої праці значною мірою залежить здоров’я, добробут і процвітання українців!

Хай і надалі рясно колосяться щедрими врожаями ниви, хай втілюються в життя Ваші плани, задуми та сподівання на радість рідним, на благо розквіту рідного краю. Хай природні стихії обходять Вас стороною, а родини живуть у сімейному затишку, щасті, благополуччі та при доброму здоров&rs ... Читати далі »

Просмотров: 240 | Добавил: clubnya4ok | Дата: 19.11.2021