20.04.2024

Меню сайту

 
     
                 
     
Календар
«  Квітень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Архів записів



Вітаю Вас, Гість · RSS 20.04.2024, 10:20

Головна » 2021 » Квітень » 29

З весною приходить в нашу оселю найголовніше свято християн – Великдень. Для українців це не тільки різнокольорові писанки і смачна паска. Це особливе свято, коли слідують традиціям і вірять у диво. Кожна сім’я веде ретельні приготування, прибирає та прикрашає оселю. Наша шкільна родина теж готувалася до свята як належить. Учні початкових класів за два тижні до Великодня розпочали виготовляти писанки. Це дуже захоплююче заняття. Кожна писанка – це маленький витвір мистецтва, в який вкладено часточку своєї душі. Крім того – це ціла розказана історія! Кожен знак, зображений на писанці, щось означає. Наприклад, голуб – символ душі, сіточка – символ долі, крапочки – родючості, різні ягідки – символ матері, а квіточки – дівоцтва. Учні також малювали малюнки, клеїли аплікації та розфарбували велику розмальовку Великоднього дерева. У фойє другого поверху була розміщена виставка малюнків «Озвались дзвони Великодні!» та виставка писанок «Барви Великодня». Всі роботи були не схожі одна на одну: старанно виведені візерунки, різнокольорові малюнки! Вдячні всім учасникам, які виготовляли та малювали роботи. Бажаємо щастя, оновлення, яке несе в собі Великдень. Нехай Господь благословляє Вас, дарує мудрість, терпіння, любо ... Читати далі »

Просмотров: 186 | Добавил: clubnya4ok | Дата: 29.04.2021

В нашій школі завершилася весняна частина акції «Посади своє дерево». Ініціативні діти,їхні батьки, вчителі декілька днів поспіль приходили до школи, щоб посадити саджанці. Під час Всеукраїнського екологічного марафону «Мільйон дерев за день», на подвір’ї школи було висаджено десятки фруктових та декоративних дерев.

28 квітня учні 5-А, 6-го та 7-го класів, разом із класними керівниками Валентиною Михайлівною, Людмилою Михайлівною, Ларисою Володимирівною та декількома батьками, принесли і висадили саджанці вишень, берізок, горобини, грецьких горіхів, ліщини, абрикоса, калини, слив.

29 квітня прийшло багато дітей з 4-А, 4-Б, 5-Б, 8-А, 8-Б та 9-А класів. Учні, разом із класними керівниками Наталією Миколаївною, Іриною Іванівною, Олександрою Василівною, Людмилою Володимирівною, Ніною Олександрівною та Надією Миколаївною, висадили багато саджанців вишень і цим створили цілий вишневий сад. Перед школою розмістили декоративні квітучі кущі, які будуть милувати око кожної весни. А, також, дали нове життя, на новому місці, грецькому горіхові, сливам, абрикосам та яблуні.

Сьогодні, 30 квітня, до нас завітала Зоя Михайлівна зі своїми вихованцями – учнями 1-Б класу. Їхні батьки привезли поса ... Читати далі »

Просмотров: 337 | Добавил: clubnya4ok | Дата: 29.04.2021

28 квітня 2021 року, при інституті ПОІППО відбувся онлайн семінар «Курс на майбутнє: сучасні підходи до формування громадянина». На семінарі обговорювалися питання розвитку громадянської, соціальної, екологічної та підприємницької компетентностей учня, особливостей практичної реалізації цього напряму в освітньому процесі. Акцентувалася увага педагогічної спільноти на важливості виховання цих компетентностей як ключовому факторі сучасного підходу до формування проєвропейського громадянина.

На семінарі обмінялися досвідом представники соціальних шкільних підприємств області щодо проєктів та їх впровадження в Україні.

Проєкт «Життя у злагоді з природою», який реалізується у нашій школі протягом майже трьох років, презентували на семінарі вчителька біології Іщенко Н.В. та учениця 11-го класу Проценко Анна. Даний проєкт, як один із напрямків розвитку екологічної та підприємницької компетентностей учнів нашої школи, має практичне значення. Направлений на формування навичок сортування відходів, він сприятиме покращенню естетичної, туристичної  привабливості громади ... Читати далі »

Просмотров: 214 | Добавил: clubnya4ok | Дата: 29.04.2021