29.03.2024

Меню сайту

 
     
                 
     
Календар
«  Квітень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Архів записів



Вітаю Вас, Гість · RSS 29.03.2024, 07:49

Головна » 2018 » Квітень » 25 » Участь учнів школи у тренінгу ZWS Ukraine
09:23
Участь учнів школи у тренінгу ZWS Ukraine

Команда нашої школи «Екстрім» у складі: Антонь Марії, Крота Дмитра, Проценко Анни,  Тарана Валентина та їхнього наставника Кучеренко Л. В.   перемогла у відборі на освітній проект ZeroWasteSchool.  І от настав час взяти участь у тренінгу ZWS Ukraine,  який відбувся у м. Києві 19-21 квітня. Це був неймовірний трьохденний тренінг. Першого дня після привітання Директора Klitschko Foundation  Аліни Носенко відбулося ще маса цікавих заходів.  Найбільше сподобалися вправи на командотворення та згуртованість – Teambuilding. А також вправи на ознайомлення та ідентифікацію Active Citizen, «Я і моя ідентичність». Діти всіх команд залюбки розучували рухи  запального танцю, який їм демонструвала команда менторів. Цього ж дня відбувся і вечір знайомств, публічна інтерактивна презентація шкіл та команд.
Другий день команди провели у конгрес-залі  з Іриною Прокоф’євою. Розглядали та обговорювали такі питання: «Projectmanagement. Проект та проектний підхід, життєвий цикл проекту», «Ідея проекту»,  «Дерево проблем та дерево цілей», «Управління ризиками та змінами», «Зацікавлені сторони, стратегії роботи з ними», «Управління командою, ролі, відповідальність, мотивації», «Етапи формування команди», «Запитання , вимоги до презентації команди».  Щоб закріпити матеріал,  попрацювавши  з менторами  та вчителями по власному проекту,  учасники Zero Waste School розпланували власний еко-проект, який цього ж дня публічно презентували ZeroWaste Day.

Третього дня відбулася зустріч з Олександром Бабієм,  який ознайомив  команди з такими питаннями: «Цілі сталого розвитку, що таке фандрейзинг? Та як найти донорів на свій проект». Всі присутні з величезним захопленням слухали двох учнів Київської спеціалізованої математичної школи №17 – Микиту Шульгу і Софію-Христину Борисюк, які поділилися своїм досвідом власного проекту  з переробки органічних відходів шкільної їдальні «Компола», що за рік сприяв встановленню компостерів ще у 30 школах України.(більш детальніше про їх проект дивіться тут) . З великою зацікавленістю учасники сприйняли лекцію «Кругова економіка та можливість переходу до неї» та про сортування і локальні ініціативи, які здатні зрушити ситуацію.      По закінченню трьохденного тренінгу  всі учасники  отримали сертифікати.
Нашій  команді  запам’яталися вечори – рефлексії з нашим ментором Дмитром Олівко. Дмитро говорив, що йому пощастило бути нашим ментором, а насправді це пощастило нашій команді. Хочемо подякувати  організаторам проекту
Aліні Носенко та усій команді Klitschko Foundation, Coca-Cola Foundation за чудову організацію тренінгів у проекті ZWS Ukraine
А закінчити свою публікацію  хочеться такими словами: «Недостатньо просто не смітити, потрібно ще й навчитися перероблювати сміття, яке вже створило людство і перетворювати його в цінний ресурс». Девіз нашої команди був такий: «Змінюємося самі та змінюємо інших». Хочеться вірити, що наша команда втілить в життя свій проект та досягне мети, щоб наше село стало чистим і квітучим.

Фото тренінгу можна переглянути ТУТ.

Переглядів: 634 | Додав: clubnya4ok | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0