28.03.2024

Меню сайту

 
     
                 
     
Календар
«  Квітень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Архів записів



Вітаю Вас, Гість · RSS 28.03.2024, 13:28

Головна » 2012 » Квітень » 4 » Підсумки тижня біології, хімії, фізики
13:33
Підсумки тижня біології, хімії, фізики

  З 25 по 30 березня в нашій школі був проведений тиждень фізики, хімії, біології, який пройшов під девізом:

«Наш розум своєю природою наділений жагою пізнання істини».

            Розпочався тиждень виставкою та розгадуванням кросвордів, ребусів на тему «Подорож у світ науки». Учні 7 класів ознайомилися з цікавими  повідомленнями про хімічні елементи,   історією їх відкриття, утворенням їх назв. Цю інформацію підготували учні 8 класу Пугач В.,  Явтушенко Я.,   Поколота Ю. Хотілося б відзначити роботи учнів  7-А класу: Харченко Юлії, Косинської Вікторії, Бойко Валерії, які підготували яскраві і змістовні кросворди з фізики.Учні 6-11 класів узяли участь у перегляді презентацій та тренінгах « Ні – шкідливим звичкам!», де вони дізналися про шкідливий вплив алкоголю та нікотину на організм підлітків.

           29 квітня для учнів 8-11 класів була проведена вікторина «Цікава хімія», де учні показали свої ґрунтовні знання з предмета. Найкращими знавцями хімії є такі школярі Бувалець А., Тимошенко А., ( 8клас), Холодько А. (9 клас), Борохович О., Костенко М., Стецюра В. (11 клас ).

            Серія виховних заходів з фізики пройшла під девізом: «Фізика – це ємність слова! Фізика для нас не просто звук. Фізика – опора і основа, Всіх без винятку наук!». Проведені вікторини по астрономії  підтвердили слова відомого французького вченого Анрі Пуанкаре: «Астрономія корисна, тому що вона підносить нас  над нами самими; вона корисна, тому що вона велична; вона корисна, тому що вона прекрасна».

            А скільки довелося повторити вивчений матеріал, знайти додаткову інформацію учням 9 класів Тенянко Анжелі, Невмержицькій Марині, Богомілу  Антону, щоб підготувати
досліди, доповіді, презентації для своїх
 менших
товаришів на тему «Фізики: життя для науки». Та результат був того вартий! З яким захопленням учні пробували відновити показані досліди не тільки в кабінеті фізики, але і вдома! Чудові тематичні газети були виготовлені учнями (8 клас «Е. Торрічеллі», 10 клас «А.Ампер»,  11-Б клас «Архімед»).

            Вікторина «Астрономія. Доторкнутись до невідомого» спонукала учнів до творчості, дала змогу проявити винахідливість у складних ситуаціях. Хотілося б відзначити таких  учнів: Малюка Володю, Бувальця Толю, Тимошенка Андрія, Поколоту Юлію, які  зацікавилися новою для них наукою.Відомий фізик Луї де Бройль говорив, що всі ігри , навіть найпростіші, мають багато схожого з роботою вченого. В обох випадках приваблює поставлене завдання, труднощі, які треба подолати, радість відкриття, відчуття перемоги. Це відчули учні 9-А, 9-Б та 10 класів під час вікторини «Дорогою знань». Призові місця було розділено так:

1 місце - команда «Lets go» 9 – Б класу,

2 місце - команда «Люди ХА» 10 класу,

3 місце - команда «Астрон»9 – А. 

            З дитячою щирістю і дорослою серйозністю підтримали учні школи Всеукраїнську акцію «Первоцвіти». Діти  різних вікових категорій розповідали своїм товаришам та дорослим про біологію та необхідність охорони ранньоквітучих рослин. Вручали малюнки пролісків з проханням не рвати первоцвітів і розповідати іншим про заборону знищення квітів. Слід відмітити найактивніших: Пащевську Юлію (7-Б), Пугач Валю (8), Червоненко Марію (6-А). Змістовний і естетичний буклет "Збережемо первоцвіти" підготувала Іщенко О. (11-Б).

            Гарні знання показали учні 7- х класів, розгадуючи 
вікторину  «Знай, люби, бережи».(Пелих Максим, Демченко Саша, Зеленець Саша, Харченко Юля, Бувалець Лера, Демочко Міша, Донець Ростік).

           Із захопленням  відвідали учні початкових класів кабінет біології. Особливо сподобалося малечі розглядати невидиме у мікроскоп. Цікавим був огляд опудал птахів,  звірів, вологих препаратів.

           Кращими учасниками бліц-турніру «Ти унікальний»  стали учні 9-х класів, саме: Проценко Катерина, Хорошковата Ірина, Холодько Андрій, Маренич Микола, Грицевич Вікторія, Залюбовська Аліна, Агафонов Віктор, Порощай Віктор.

           У рамках тижня були проведені цікаві заходи до Міжнародного дня птахів. Учні 6-А класу підготували змістовну розповідь про птахів України для  молодших класів. З  великим захоплення діти розгадували загадки, підготовлені Червоненко Марією. За правильні відповіді  отримували паперових птахів. Активними учасниками були: Чобітько Дарина, Корж Таня, Лисенко Віктор, Проценко Юрій, Ващенко Аліна, Голованова Аня, Петрунь Аня, Опухлий Владік,  Дерев'янко Аня. Учні 8 класу ознайомили дітей з екзотичними птахами.

            Багатьох зацікавила презентація«Птах року - одуд»,  підготовлена учнями 10 класу Мишастою  Ольгою та Мезенцевою Ольгою.
Переглядів: 1887 | Додав: clubnya4ok | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: