28.03.2024

Меню сайту

 
     
                 
     
Календар
«  Вересень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Архів записів



Вітаю Вас, Гість · RSS 28.03.2024, 17:19

Головна » 2021 » Вересень » 30 » «Створення Scratch ігор з екологічної тематики»
18:49
«Створення Scratch ігор з екологічної тематики»

В суботу 25 вересня учні нашого ліцею приєдналися до події «Створення Scratch ігор з екологічної тематики». Такого типу навчання навчає дітей молодшого віку відповідального ставлення до природи, бережному використанню ресурсів та правильному розподілу відходів. Допомагає зрозуміти важливість свого вкладу у життя та збереження Планети. Для навчання учасників використовувалося середовище програмування Scratch у якому вони створювали  ігри, направлені на розвиток у дітей екологічної етики.

Участь у суботній події взяли учні 4-6-х класів ліцею: Наконечний Єгор, Міщенко Марія, сестрички Тимошенко Марія та Дарія, Мельничук Людмила, Заплава Марія, Дахно Олександр, Корж Анастасія, Заплава Анна, Чапча Тетяна. Звісно охочий було більше, але із-за неякісного домашнього інтернету в учнів на жаль не вдалося долучитися  до онлайн події.  Юні програмісти створювали  ігри разом з майстром своєї справи Олександром  Чабаном з  9:45 і майже до 14:30 години.  Діти з радістю та захопленням вчилися створювати прості та складні скрипти для ігор, інтерактивні історії,  дівчата та хлопці  обмінювалися враженнями та ідеями, вирішували разом, як правильно скласти алгоритми.  Можна сказати, що це були майже змагання в кого швидше вийде запустити проєкт на виконання, а  також випробування на терпіння, бо час від часу  учасники  випадали  із загального чату. До онлайн навчання приєднувалися і батьки дітей, які весь час підтримували та намагалися допомогти своїй дитині та попри погане інтернет з’єднання не здавалися і не залишали подію, а шукали компроміс розв'язання проблеми.  До кінця дійшли не всі. Самими мужніми та стійкими  виявилися учні 5-Б класу Наконечний Єгор та Міщенко Марія у яких по   завершенню роботи  було готових  цілих два проєкти для ігор, якими вони обов’язково поділяться під час своїх уроків інформатики в ліцеї. Навчання для наших ліцеїстів провела  філія Суспільної служби України,  Ганна Кіященко, голова та координатор заходів Наталія Кірячок, ну  і звісно Олександр Чабан.
Ця подія відбувається у межах ініціативи Meet and Code що фінансується корпорацією SAP та Федеральним міністерством внутрішніх справ Німеччини. В Україні Meet and Code впроваджується Ресурсним центром ГУРТ у співпраці з організаціями TechSoup Europe та Haus des Stiftens gGmbH. за фінансування SAP та Федерального міністерства внутрішніх справ Німеччини.  SAP SAP4Good TechSoup Gurt Rc #meetandcode #SAP4Good #CodeWeek #GURT4Code
Фото можна переглянути тут

Переглядів: 163 | Додав: clubnya4ok | Рейтинг: 4.3/6
Всього коментарів: 0